Vinul fiert Katlenburger Rumtopf
Ingrediente : Punci din vin de fructe, suc de cireșe, aroma de rom si fructe rosii.
“Informații privind utilizarea : Se incălzește cu atenție nu se fierbe! După deschidere se păstrează la rece si se consumă in câteva zile!”
Denumirea de vin fiert nu este tocmai potrivită pentru ca in realitate se aduce până aproape de fierbere, dar in nici un caz nu se dă in clocot, asa ca , mai corect ar fi să-l numim vin incălzit (temperatura optima fiind 78˚ C).
Prin fierbere se pierde nu doar alcoolul, ci și aroma si anumite componente cu rol curativ.
Originile vinului fiert pot fi plasate in zona mediteraneană (se mai spune ca rețeta a fost adusa de cruciați din Orientul Apropiat), iar regiunile nordice sunt au preluat ideea.
Astfel in Germania, Austria si Elvetia poartă numele de glühwein (vin incălzit, intr-o traducere aproximativă)
Bine ați venit la KATLENBURGER Winter Wonderland!
Conține sulfiți
Producător : Katlenburger Kellerei GmbH & Co.
Liliana –
Are o aroma imbietoare de fructe si rom. Atunci cand vrei sa bei un vin fiert bun, aceasta este solutia perfecta.
Liliana –
drinkmywine –
Buna dimineata!
Multumim frumos pentru aprecieri.
O zi frumoasa!
drinkmywine –
Lyl –
Foarte aromat! Se deosebeste mult fata de vinul fiert facut in casa! Este altceva!
Lyl –