Vin Fiert cu Lichior de oua si frisca
Ingrediente : Vin din fructe, lapte (5%), frisca (2%), conservant, colorant, aroma de migdale si alune.
Alergeni : sulfiti, lactoza, migdale si alune.
“Informatii privind utilizarea : Se incalzeste cu atentie nu se fierbe! Dupa deschidere se pastreaza la rece si se consuma in cateva zile!”
Denumirea de “vin fiert” nu este tocmai potrivita pentru ca in realitate se aduce pana aproape de fierbere, dar in nici un caz nu se da in clocot, asa ca , mai corect ar fi sa-l numim vin incalzit (temperatura optima fiind 78˚ C).
Prin fierbere se pierde nu doar alcoolul, ci si aroma si anumite componente cu rol curativ.
Originile vinului fiert poate fi plasata in zona mediteraneana (se mai spune ca reteta a fost adusa de cruciati din Orinetul Apropiat), iar regiunile nordice sunt acelea care au preluat ideea.
In Germania, Austria si Elvetia poarta numele de glühwein (vin incalzit, intr-o traducere aproximativa)
Se raceste afara, zilele se scurteaza si, cumva, dintr-o data, descoperim prima cana de vin fiert.
Bine ati venit la KATLENBURGER Winter Wonderland!
Contine sulfiti
Producator : Katlenburger Kellerei GmbH & Co.
Nu există încă nicio recenzie.