Denumirea de vin fiert nu este tocmai potrivita pentru ca in realitate se aduce pana aproape de fierbere, dar in nici un caz nu se da in clocot, asa ca , mai corect ar fi sa-l numim vin incalzit (temperatura optima fiind 78˚ C).
“Informatii privind utilizarea : Se incalzeste cu atentie nu se fierbe!”
Prin fierbere se pierde nu doar alcoolul, ci si aroma si anumite componente cu rol curativ.
Originea vinului fiert in mod cert pot fi plasate in zona mediteraneana (se mai spune ca reteta a fost adusa de cruciati din Orinetul Apropiat), iar regiunile nordice sunt acelea care au preluat ideea.
Astfel in Germania, Austria si Elvetia poarta numele de glühwein (vin incalzit, intr-o traducere aproximativa)
Vinul fiert Katlenburger, acum la 10l
Se raceste afara, zilele se scurteaza si, cumva, dintr-o data, descoperim prima cana de vin fiert.
Cu atat mai bine, daca este unul cu adevarat bun si fructat. Cum ar fi unul obtinut din cirese catifelate, fructe salbatice dulci sau afine fine, cu o nota de arome de iarna precum scortisoara, cuisoare, ghimbir, lamaie sau anason.
Bine ati venit la KATLENBURGER Winter Wonderland!
Premiate de DLG (Societatea Germana pentru Agricultura)
Contine sulfiti
Producator : Katlenburger Kellerei GmbH & Co.
Nu există încă nicio recenzie.